Wat is PU kunstleer?

Kunstleer (ook wel bekend als kunstleder, imitatieleer, SKAI of PU) is een imitatie van leer en heeft dus andere eigenschappen dan echt leder. Kunstleer bestaat uit een kunststof die aangebracht is op een drager van textiel. Vervolgens wordt op het kunststof een structuur gedrukt die lijkt op de structuur van een bepaald soort leer.

Kunstleer wordt veel gebruikt bij de productie van meubels zoals stoelen of bankstellen, maar ook voor veel handtassen, jassen of schoenen wordt er gebruik gemaakt van kunstleer. Ook kunstleer is er in verschillende soorten. Tegenwoordig zijn er veel kunstleren die een ademende werking hebben en moeilijk van echt leer te onderscheiden zijn. Dit zijn de kunstleren die vervaardigd zijn uit polyurethaan met een microporeuze structuur. Kunstleersoorten die geen vocht opnemen zijn veelal vervaardigd uit PVC of een combinatie van PVC en polyurethaan.

Onderhouden van PU kunstleer: 

De meeste stoelen, barkrukken en fauteuils in ons assortiment hebben een PU kunstlederen bekleding en zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Je kunt gebruik van van een vochtige doek. Maak hem daarna goed droog! Dan blijft het PU langer goed. 

Om het PU kunstleer langdurig mooi te houden kun je het beste een care kit aan jouw bestelling toevoegen! Hiermee kun je het PU kunstleer regelmatig onderhouden zodat het mooi blijft.

De voordelen van PU kunstleer:

  • Diervriendelijk
  • Niet vocht-doorlatend
  • Makkelijk(er) in onderhoud
  • Makkelijker schoon te houden
  • Goedkoop